top of page

+40314336960

  • Whatsapp
  • TripAdvisor
  • Facebook
  • Poza scriitoruluiHotel Peștera

Drumeție de inițiere pe traseele din Munții Bucegi

Amplasarea hotelului chiar în inima geografică a munților Bucegi, îi oferă acestuia un mare avantaj – acela de a putea privi mândru către Babe și Sfinx de la marginea pădurii Cocora. Cunoscut drept un loc foarte bogat în istorie, de unde drumeții porneau în aventuri către diferite atracții turistice, te provoacă și pe tine să descoperi, la pas, frumusețile locului.

În călătoria noastră de explorare și de cucerire a câtorva dintre cele mai frumoase locuri din masivul Bucegi, facem prima drumeție către Cascada Doamnei, un traseu ușor și scurt, ce poate fi parcurs și de către copii! Durata traseului este de aproximativ o oră, doar dus.


Cascada Doamnei, venim!


Plecând din parcarea hotelului spre Telecabina Peștera, se urmează marcajele bandă albastră și triunghi roșu. Marcajul bandă albastră se urmează de la stația telecabinei, până la stâlpul cu indicatoare ce arată traseele spre Refugiul Bătrâna și Vârful Omu. În acest punct se va continua poteca spre stânga, urmând marcajul cu triunghi roșu, se va trece peste podul de deasupra râului Ialomița, mergând apoi până la cascadă. Din zona podului ce trece peste râul Ialomița, se pot admira Valea Ialomiței și, în depărtare, cascada Obârșia Ialomiței. Marcajul triunghi roșu indică întregul traseu spre Refugiul Bătrâna, astfel că va fi nevoie de o mică abatere, urmând drumul forestier care trece cuminte pe lângă o stână.


Bucurându-vă de frumusețea pajiștei de un verde crud și de susurul pârâului, veți întâlni câteva mici cascade, urmând să descoperiți, după o ușoară urcare, Cascada Doamnei în toată frumusețea ei.Cum ne pregătim pentru drumeție?


De ce aveți nevoie pentru atunci când vreți să porniți într-o aventură pe munte, fie ea și una de începători? De voie-bună și de echipament corespunzător!

Încălțămintea adecvată, adaptată sezonului, specială pentru drumeții montane, întotdeauna face diferența, fiind unul dintre cele mai importante elemente din echipamentul unui drumeț aventurier! Echipamentul ar trebui să includă și îmbrăcăminte impermeabilă, cu pantaloni lejeri și mai multe straturi pentru partea superioară a corpului, pentru a vă putea adapta în funcție de vreme. Pelerina de ploaie este opțională, la fel și bățul de trekking.

Rucsacul este un accesoriu indispensabil, iar recomandarea noastră este ca acesta să includă cel puțin o sticlă de apă de persoană, câteva gustări pentru pauzele de pe traseu (batoane proteice, sandvișuri, fructe), șervețele și o mini trusă de prim-ajutor cu câteva medicamente (antiinflamatoare, magneziu, aspirină, poate chiar și un antihistaminic).

Și pentru a fi gata de drum, mai aveți nevoie de o cremă cu protecție solară, de protecție pentru cap (o șapcă sau o pălărie) și de ochelari de soare.

Cu echipamentul pus la punct, acum chiar sunteți gata de aventură!

Vă invităm și pe voi să vă alăturați în călătoria noastră de explorare și de cucerire a unora dintre cele mai frumoase locuri din masivul Bucegi! Următoarea oprire: Turbăria Lăptici!


Semnat,

Furnizorii de Fericire

150 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

EARTH HOUR

Comments


bottom of page