top of page

+40314336960

  • Whatsapp
  • TripAdvisor
  • Facebook

Atracții Turistice

La cerere se pot organiza cu asistență și ghid salvamont, diverse trasee turistice montane: Lacul Scropoasa, Lacul Bolboci, Cheile Tătarului, Vârful Omu, Cabana Babele, Sfinxul, Piatra Arsă, Masivul Doamnele sau Spintecătura Urșilor.

Peştera Ialomiţei, cea mai vizitată peşteră din Munţii Bucegi, reprezintă un punct de mare interes pentru turismul judeţului Dâmboviţa. La izvoarele Ialomiţei se adăposteau sihaştrii încă din secolul XV, însă Mănăstirea Ialomiţei a fost ridicată în secolul al XV-lea, chiar la intrarea în Peştera Ialomiţei.

Peştera Ialomiţei se află pe versantul drept al Cheilor Ialomiţei, în localitatea Moroeni, judeţul Dâmboviţa, pe Muntele Bătrâna, la circa 10 km de izvoarele râului Ialomiţa, la o altitudine de 1.530 m.

Peştera Ialomiţei

Chiar la intrarea în Peştera Ialomiţei se află Mănăstirea Ialomiţei, ridicată în secolul al XVI-lea, ctitorită de voievodul Ţării Româneşti, Mihnea cel Rău.

Se bănuieşte că schitul lui Mihnea Vodă cel Rău ar fi fost ars şi înălţat din nou în mai multe rânduri, fiind construit din bârne de brad, îmbrăcat de sus până jos în site frumos cioplite.

Mânăstirea Peștera Ialomiței

Parcul Natural Bucegi este unul dintre cele 27 de parcuri naturale şi naţionale din Romania.

Zona munților Bucegi, despre care exista referiri din secolul al XV-lea, a fost propusă pentru protejare încă din anul 1936, datorită peisajelor inegalabile şi a diversității speciilor de plante şi animale specifice acestui masiv.

Parcul Natural Bucegi

Bolboci e un lac vast, creat prin blocarea artificială a râului Ialomița în 1988, printr-un baraj. În lacul Bolboci se varsă și râurile: Blana, Nucet, Bolboci și Plaiul Mircii.

Lacul Bolboci este unul dintre cele mai frumoase și spectaculoase locuri din țară care, mai presus de toate și-a păstrat naturalețea sălbatică. Tocmai acest lucru face ca Lacul Bolboci să fie unul dintre cele mai vizitate lacuri montane din România.

Lacul Bolboci

Vârful Omu din Munții Bucegi este vârful muntos clasat al șaselea între vârfurile muntoase din România, situat în Masivul Bucegi, reprezentând cel mai înalt punct al acestui masiv.

Pe Vârful Omu se află Cabana Omu, precum și Stația meteorologică Vârful Omu, care poate fi considerată locul cel mai înalt din România populat permanent.

Vârful Omu

Cheile Tătarului alcătuiesc o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip mixt) situată în județul Dâmbovița, pe teritoriul administrativ al comunei Moroeni.

Aria naturală cu o suprafață de 144,30 hectare se află în extremitatea nord-estică a județului Dâmbovița în Munții Bucegi, între platoul Padina și Lacul Bolboci, la o altitudine medie de 1.800 m.

Cheile Tătarului

bottom of page