top of page

+40314336960

  • Whatsapp
  • TripAdvisor
  • Facebook
  • Poza scriitoruluiHotel Peștera

De ce este inedit Paștele la Hotel Peștera?

Sărbătoarea Învierii Domnului poate fi plină de spiritualitate și în același timp trăită într-un mod cu totul diferit, în mijlocul naturii. Ne aflăm deasupra norilor, la Cota 1610, în mijlocul Munților Bucegi, mai aproape de cer și de divinitate!


Suntem norocoși, Babele și Sfinxul ne veghează necontenit, iar liniștea, aerul curat și armonia împrejurimilor ne oferă momente de relaxare și de echilibru.




În noaptea de Înviere, ca o tradiție a noastră ce ne întărește credința și ne aduce bucurie, ne punem straie de sărbătoare și, mergem  împreună să luăm lumină chiar de sus, de la Mănăstirea Peștera Ialomiței, situată la intrarea în una dintre cele mai spectaculoase peșteri din România. Acustica peșterii și decorul natural unic, cu stalactite și stalagmite adaugă întotdeauna un plus de farmec și de emoție în timpul slujbei de Înviere! Cum ar fi să trăiești și tu o astfel de experiență unică și încărcată de har? An de an, inclusiv în plină pandemie, în hotelul nostru s-a adus Lumina Sfântă! E un sentiment de nedescris, care se înmulțește înzecit când vezi cum holurile hotelului și camerele oaspeților se umplu de viață căci, odată cu Lumina Sfântă, primesc adevăr, înțelepciune și iubire divină. 

 



Cele mai frumoase amintiri se creează în jurul mesei, iar unul dintre atuurile noastre este gastronomia. Chefii noștri vor găti preparate tradiționale pe care le veți  savura la gura șemineului încă de la întoarcerea de la biserică. De pe masa de Paște nu o să lipsească stufatul de miel, gătit lent, în tihnă, nici drobul care este vedeta aromată a mesei. Preparatele ies întotdeauna delicioase pentru că pe lângă priceperea bucătarilor, se gătește cu apă de izvor, dar și presiunea atmosferică și aerul rarefiat contribuie.

Vom vopsi ouă, pentru că niciun Paște nu are farmec fără ele, vom încinge cuptoarele pentru mult-iubita pască și pentru cozonaci, pufoși.

Iar după ce ne vom înfrupta din bucatele preparate cu grijă, vom putea explora împrejurimile, căci în vecinătatea noastră sunt numeroase trasee și atracții turistice, unele naturale, altele create de om.

Vom putea cânta în jurul focului de tabără, vom mânca bezele și ne vom încălzi cu ciocolată caldă și ceai fierbinte la ceas de seară, în Parcul lui Andrei!

Atelierele creative ale Iepurașului vor fi și ele gata pregătite pentru a-i ține ocupați pe micuții exploratori, veșnic plini de energie și dornici de aventuri, dezvoltându-le creativitatea și imaginația! Iar dacă energia nu se consumă așa ușor, spațiile de joacă disponibile atât la exterior, cât și la interior, vor fi suficiente pentru a le descărca bateriile! Cât despre părinți, ei bine, aceștia se vor delecta la saună sau la piscină.



 

Și anul acesta vom petrece un Paște de neuitat, suntem absolut siguri! De ce? Pentru că vom face tot ce știm pentru ca șederea ta și a celor dragi sufletului tău să fie una deosebită! Internetul prin starlink va susține activitatea de pe rețelele de socializare, iar atmosfera va fi una cu miros de cetină, acolo unde munții îți șoptesc, iar liniștea te cuprinde, în locul unde țesem amintiri la firul ierbii. Sau al zăpezii? 😊

 






Vrei să știi ceva amuzant despre Paștele la Hotel Peștera?



 

·         folosim aproximativ 70 kg de făină pentru cozonaci, pască și fursecuri

·         peste 1500 de ouă sunt preparate, dintre care cel puțin o treime se vopsesc și se lustruiesc pentru tradiționalul “campionat” al ciocnitului de ouă roșii

·         pregătirile încep cu câteva luni înainte

·         în aparatul de compost merg, zilnic, 15 kg de resturi alimentare din care vom avea suficient îngrășământ organic pentru o suprafată de 1000 mp gazon


 

 

Munți, liniște și Tu!

 

Semnat,

Furnizorii de fericire

503 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

EARTH HOUR

bottom of page