Liniște și relaxare la Hotel Peștera. Cota 1610 în Parcul Natural Bucegi

Posted by: hotelpestera
Category: Hotel Pestera

„Am ajuns în Parcul Natural Bucegi după 9 ani. Aveam cazare la Hotel Peștera pentru două nopți.

Da… am vrut să ieșim la plimbare undeva la munte, să ne relaxăm, să ne plimbăm, să fie liniște și aer curat… în august… nu aveam o dată fixă.

La o primă căutare nu am găsit nimic liber, așa că am sunat direct la hotel, solicitând cazare pentru două nopți la sfârșit de săptămână în luna august, când au liber. Foarte bine am comunicat cu hotelul, pe email am primit factura pentru o noapte de cazare și după plată ni s-a confirmat rezervarea. Cu două zile înainte de a ajunge la hotel am fost sunată de o doamnă pentru a ne comunica cum să ajungem la hotel și că ne așteaptă să le fim oaspeți.

Teoretic știam cum să ajungem la hotel și mai știam că DJ713 este numit TransBucegi după asfaltare.

Din DJ71, Târgoviște-Sinaia, după cota 1000 am virat stânga pe TransBucegi. De aici de la intersecție și până la hotel sunt 25 km și sunt indicatoare pe tot traseul spre hotel.

TransBucegi este un drum spectaculos, șerpuiește prin păduri de brad, prin dreapta Lacului Bolboci și ajunge până la telecabină. Dar atenție se circulă încet, drumul pe alocuri s-a mai rupt iar trecerea peste podețele betonate este plină de gropi.

Am ajuns în parcarea hotelului și după un tur de recunoaștere am urcat spre recepție. Nimic nu mai era cum îmi aminteam eu… Acum totul era aranjat, aliniat, îngrijit și frumos decorat.

La intrare este spațiu mare de relaxare… canapele, fotolii… în stânga barul și ieșirea pe terasă, iar în dreapta este recepția.

Doamnele de la recepție au fost foarte amabile, ne-au făcut formalitățile de cazare, ne-au înmânat cardurile pentru acces în cameră și ne-au dat detalii privind programul restaurantului și al piscinei.

Tot cu cardul funcționează și liftul, pe care l-am folosit la urcare până la etajul doi unde am avut camera.

Camera – micuță, albă, curată, mobilată simplist dar cu gust. Prima senzație când intri este foarte plăcută, culorile mobilierului fiind asortate cu mocheta și draperia. Pe holul micuț de la intrare, în stânga sunt încastrate etajere pentru haine, unde am găsit umerașe, umbrelă, halate și papuci și seiful.

În cameră, tot pe stânga este mobilierul gen blat sub care este suport pentru bagaj, sertare, minibarul ascuns în dulap și un scaun. Minibarul era plin cu de toate… dar și lista de prețuri era alături!!!

Surpriza plăcută a fost expresorul de cafea, numai bun pentru cafeluța de dimineață. Pe o tavă erau cești de cafea cu lingurițe, pastile de cafea, pliculețe cu ceai și zahăr. În sertar am avut și două pahare.

Deasupra blatului era fixat pe perete un LCD, funcțional.

Patul… eeee… o încântare, mare, confortabil. Pare matrimonial, dar erau două paturi lipite cu saltele groase, lenjeria albă imaculată și câte două perne de fiecare, am dormit foarte bine.

Pe tablierul patului sunt fixate etajere de o parte și alta a patului, veioze dar și câte o veioză tip fascicul, acesta cu aprindere independentă de veioză. Prize sunt suficiente, atât lângă pat cât și deasupra blatului.

Nu există aer condiționat… dar nici nu cred că este nevoie, în schimb sunt calorifere atât în cameră cât și în baie.

Perdea și draperie acoperă fereastra și ușa spre balcon.

Balconul… wow… o plăcere să stai și să admiri spectacolul naturii. O măsuță și două scaune de lemn asigură confortul de a sta și admira împrejurimile. Este și o scrumieră metalică fixată pe perete.

Baia – strălucea de curățenie, cu gresie și faianță în culori asortate, este încăpătoare doar că chiuveta și cabina de duș sunt mici. Acesta ar fi singurul inconvenient… cel puțin pentru noi care sunt mai solizi…

Trei rânduri de prosoape, albe și pufoase, hârtie igenică, săpun lichid la chiuvetă cât și la duș, iar în sertarul de sub chiuvetă am mai găsit două pahare, un set de demachere, căști pentru par.

Lângă oglinda de la chiuvetă, fixat pe perete este și uscător de păr.

Totul este funcțional, apă caldă a fost fără probleme.

Restaurantul – este la mezanin. Aici am servit micul dejun tip bufet suedez, pe care l-am avut inclus în preț, dar se pot servi și celelalte mese.

Micul dejun a fost foarte bun, bine organizat și aranjat pe mese speciale. Pe o masă găseam apă plată, minerală și suc de portocale. Pe alta era expresorul de cafea. Pe altă masă era pâinea și prăjitorul, îți tăiai câte felii voiai sau îți alegeai chifle.

Și pe masa semiovală erau preparatele… de nu știai ce să alegi. Mezeluri, brânzeturi, legume proaspete, diferite salate, tartă cu legume, omletă sau ouă fierte, cârnăciori, bacon, crenvuști, clătite, gem sau dulceață, cereale, semințe, lapte, diferite produse de patiserie și fructe. Practic erau de toate pentru toți.

Meniul restaurantului este destul de bogat, prețurile fiind măricele… dar nu putem cârcoti, suntem în inima munților.

Doar la o masă de prânz am mâncat aici la restaurant și pot spune că totul a fost bun și gustos. Ciorbă de văcuță, supă cremă de legume, pastramă de oaie cu mămăliguță, coaste de porc cu piure tras la tigaie și bere, totul a costat 172 lei. Ca să vă faceți o idee de prețuri, ciorba de văcuță cu smântână și ardei costă 20 lei… iar porția este micuțăăăă…

Personalul a fost amabil și atent cu servirea noastră.

Piscina – este la subsol, cel puțin așa pare după lift, dar când ajungi realizezi că este la nivelul solului.

Impecabil de curat, persista un pic mirosul de clor, dar în rest poți sta câteva ora la relaxare, în jacuzzi sau în sauna uscată, la bălăceală în piscină, sau să lenevești pe șezlong în interior sau afară.

O plăcere să stai pe șezlong și să admiri munții.

Hotelul este construit prin anii 70, acum a fost recondiționat și ce am apreciat foarte mult a fost liniștea. Bine antifonat nu te deranjează vecinii cu nimic…

Wi-fi a funcționat perfect pentru tot în hotel, fără parolă.

Asta am vrut și asta am primit, condiții de 4*, liniște și relaxare.

Recomand cu plăcere Hotelul Peștera.

Singurul regret a fost că nu funcționa telecabina, dar ne-am plimbat prin împrejurimi.”

Lasă un răspuns

Acest site web folosește cookie-uri și solicită datelor dvs. personale să vă îmbunătățească experiența de navigare.